Strasbourg – Asvel Lyon 14.06.2016. – LNB

Strasbourg – Asvel Lyon – U veoma uzbudljivoj završnici četvrtog meča francuskog finala Asvel je uspio izboriti odlučujući pet meč serije, mada je možda bolje reći da Strasbourg nije uspio da seriju završi već nakon četvrtog meča, pošto je imao dva šuta za pobjedu, odnosno titulu prvaka. Zahvaljujući boljem učinku u regularnom dijelu sezone Strasbourg ima prednost domaćeg terena, pa će se odlučujući meč igrati na njihovom parketu. Početak 14.06.2016. – 20:30 SEV

Strasbourg

Nakon što su prva tri meča timovi dobijali ubjedljivo i bez neizvjesnosti u finišu meča, četvrti meč serije je donio pravi finalni duel i apsolutno se do zadnje sekunde nije znalo ko će dobiti utakmicu. Strasbourg nije imao sreće, poražen je minimalno, 59:60 i zato će morati nazad kući, gdje će biti odigran pet i odlučujući meč serije. Mogao je Strasbourg sve riješiti još u dvorani Asvela, ali jednostavno su bezidejno odigrali zadnji napad i uprkos dovoljno vremena, dva puta promašili šuteve za pobjedu. Dobili su prvu i treću četvrtinu, vodili do pred sam kraj, no jedna loša odbrana, tačnije faul, koštao ih je pobjede.

Nisu mogli zaustaviti dvojac Kahudi – Andersen, koji su zajedno ubacili 26 poena i imali 16 skokova, dok je Beaubois od heroja postao tragičar, pošto nije pogodio šut za titulu prvaka. Statistički, Strasbourg je bio bolji od Asvela u šutu, ali u ostalim kategorijama Asvel je bio u prednosti. Sada kompletna sezona staje u samo jedan meč. Sve do sada što su uradili i jedni i drugi može se zaboraviti. Jedan meč rješava sve, a ako ćemo suditi po prva dva meča serije, Strasbourg je u prednosti pošto na svom terenu igra odlično.

Vjerovatni početni sastav Strasbourga: Beaubois, Campbell, Collins, Weems, Fofana

Asvel Lyon

Asvel je uspio izboriti majstoricu i tako seriju produžiti na maksimalnih pet mečeva. Sjajna je to stvar za francusku košarku i sigurno je da je finale opravdalo svoj naziv. Asvel je bio pred porazom u drugom meču serije na svom terenu, ali poenom Warea sa linije slobodnog bacanja (drugi pokušaj nije iskoristio) došao je, ispostavilo se kasnije, do pobjede. Asvel je možda svjesno ili ne puštao najboljeg igrača Strasbourga Beauboisa (23 poena i 5 skokova) i to ih je na kraju moglo koštati poraza, ali protivnički bek nije uspio položiti loptu u koš.

Zato su tokom meča zaustavili ostale igrače, mada im je Collins uspio postići 10 poena i pokupiti isto toliko skokova. Asvel je uspio stići do pobjede uprkos šutu od 21 posto za tri poena i činjenici da ni za dva poena nisu bili bolji od protivnika. To ne smije da ih zavara, jer ako žele slaviti pobjedu u petom meču, onda moraju odigrati mnogo bolje u napadu. U meču na mali broj poena su uspjeli slaviti, ali Strasbourg na svom terenu igra čisto napadačku košarku, tako da Asvel u tom segmentu mora odgovoriti protivniku.

Vjerovatni početni sastav Asvela: Ware, Lang, Kahudi, Jean-Charles, Andersen

Strasbourg – Asvel Lyon TIP

Nije se mogao ni zamisliti bolji završetak francuskog prvenstva, jer će navijači moći vidjeti maksimalnih pet utakmica velikog finala. Strasbourg je autoritativno ušao u finale, a uprkos dva vezana poraza na gostovanjima, ipak je bliži osvajanju titule prvaka, i uz potrebnu kvalitetu ima i prednost domaćeg terena.

Tip: Strasbourg -7,5 poena

Visina uloga: 6/10

Kvota: 1,90 kod bet365 (sve do 1,83 se može odigrati bez problema)

AnbieterBonusLink
bet365 bonus
100€